Forţele aeriene israeliene revin în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În luna august, forţele aeriene israeliene vor reveni în România pentru manevre comune, la un an după ce şase militari israelieni şi unul român şi-au pierdut viaţa într-un accident de elicopter în Carpaţi.

 A fost vorba de un aparat Sikorsky CH-53 Sea Stallion care se ciocnise de un munte, în timpul unui exerciţiu în care militarii trebuiau să zboare la joasă altitudine. O investigaţie a forţelor aeriene israeliene a stabilit că accidentul a fost provocat probabil de o eroare umană. De-atunci, niciun avion sau elicopter israelian militar nu a mai fost trimis în România.

Piloţii israelieni preferă Carpaţii

Surse ale aviaţiei au informat că în august o aeronavă de transport de tip IAF C-130 Hercules va participa la manevre comune. De asemenea, comandantul forţelor aeriene, general-maior Ido Nehushtan, se va deplasa, peste câteva luni, în România pentru o ceremonie de comemorare comună. Armata israeliană, scrie „The Jerusalem Post", este interesată să continue să se antreneze în România, mai ales în Carpaţi, regiune cunoscută pentru vremea instabilă, pădurile dese şi munţii înalţi, un teren pe care piloţii israelieni nu au prea des posibilitatea să se antreneze în Israel. În 2006, Shaul Mofaz, ministrul israelian al Apărării din acea perioadă, a semnat un acord pentru o perioadă de cinci ani cu partea română prin care legăturile au fost oficializate, permiţând aviaţiei să trimită aeronave şi militari pentru a se antrena în România.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite