Fondatorul WikiLeaks are un fiu de 20 de ani, angajat la o firmă de software

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, are un copil de 20 de ani, rezultat în urma unei relaţii cu o tânără de doar 17 ani, relatează ediţia online a ziarului Daily Mail.

Jurnaliştii britanici au efectuat o anchetă în locul în care Assange şi-a trăit adolescenţa şi au încercat să afle cât mai multe detalii legate de trecutul acestuia.

Pe vremea când avea 16 sau 17 ani, Julian locuia, alături de mama sa şi de fratele său vitreg, într-un bungalou, la est de Melbourne, un loc liniştit pentru un tânăr care a locuit în 37 de oraşe diferite până la vârsta de 14 ani. În timp ce vizitau această zonă, ziariştii de la Daily Mail au întâlnit o femeie care locuia pe acea proprietate şi în urmă cu 20 de ani, atunci când Assange şi-a dezvoltat obsesia pentru calculatoare. „Nu ieşea afară aproape de loc. Petrecea foarte mult timp în faţa calculatorului, ieşea foarte rar din dormitor“, a spus femeia.

Familia lui Julian a trăit în această locuinţă aproximativ un an, iar la vârsta de 18 ani Assange a întâlnit o fată de 16 ani, alături de care a avut o relaţie. Cei doi s-au mutat într-o cabană, care astăzi este dărăpănată. Iubita lui Assange a rămas însărcinată în această casă, iar fiul lor, Daniel, s-a născut atunci când fata avea doar 17 ani. Tot în această casă fondatorul WikiLeaks s-a experimentat în a sparge coduri şi a intra în baza de date a altor computere. Un fost rezident îşi aminteşte despre acest cuplu: „O puteam vedea când se ducea la cumpărături şi avea copilul în cărucior. Părea întotdeauna o femeie singură. Erau foarte rare ocaziile când ei erau văzuţi împreună“.

După aproximativ doi ani, cei doi tineri s-au mutat într-o casă închiriată din Melbourne, iar în anul 1991 relaţia lor a suferit o lovitură zdrobitoare. Poliţia a percheziţionat casa lui Assange şi a găsit dovezi ale activităţii sale de hacker, printre care mai multe dischete pline cu parole şi informaţii de pe diferite site-uri. Pentru prietena sa această lovitură a fost una fatală, tânăra fugind de acasă alături de copil. După ce aceasta a plecat de acasă, Julian a căzut într-o depresie severă, din cauza căreia a intrat în spital de mai multe ori, timp de şase luni.

Assange a rămas foarte secretos cu privire la mama copilului său, vorbind despre ea o singură dată, în cartea „Underground: Tales Of Hacking, Madness And Obsession On The Electronic Frontier“. El o descire pe tânără ca o fiinţă inteligentă, dar introvertită, pe care a cunoscut-o datorită unui prieten.

După ce fondatorul WikiLeaks s-a despărţit de mama copilului său a urmat o bătălie legală pentru custodia copilului, care a durat nouă ani şi s-a încheiat în anul 1999. Conform instanţei, Daniel a fost în continuare crescut de către mama sa. Unele persoane sugerează că Assange a albit tocmai din cauza stresului pricinuit de acest proces.

Conform Daily Mail, identitatea mamei copilului lui Assange este în continuare ţinută secretă. „Şi-a ţinut identitatea secretă foarte bine. Tot ceea ce ştim este că, după ce s-a despărţit de Julian, s-a măritat şi şi-a schimbat numele“, susţine un fost prieten al cuplului.

Daniel, care are acum 20 de ani, se află în Australia, încercând să se ascundă de ochii lumii. El lucrează pentru o companie de software, iar pozele găsite pe internet cu acesta arată că el seamănă foarte mult cu Julian Assange.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite