Focuri de artificii la Islamabad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ciuda ploii torenţiale, mii de pakistanezi şi-au sărbătorit Ziua Independenţei Pakistanul a marcat istorica împărţire a "subcontinentului indian" în două state distincte, unul

În ciuda ploii torenţiale, mii de pakistanezi şi-au sărbătorit Ziua Independenţei

Pakistanul a marcat istorica împărţire a "subcontinentului indian" în două state distincte, unul controlat de musulmani, celălalt de hinduşi.

Miezul nopţii în Islamabad a fost marcat de focuri de artificii şi drapele fluturând în aer. Mulţimea entuziastă, adunată pe străzi, a serbat "ziua de naştere" a Pakistanului: 60 de ani de la obţinerea independenţei ţării faţă de fostul Imperiu Britanic.

Preşedintele pakistanez, Pervez Musharraf, a asistat la ceremonia simbolică a ridicării drapelului naţional. Unităţile de gardă au tras 21 de lovituri de tun. O gardă de onoare a fost postată în faţa reşedinţei părintelui statului pakistanez naţional modern, Muhammad Ali Jinah, la Karaci.

Sărbătoarea pakistaneză a fost marcată de o serie de gesturi de bunăvoinţă faţă de India, marele vecin şi rival al Pakistanului. Autorităţile de la Islamabad au eliberat din închisoare 134 de prizonieri indieni, iar oficialii de la New Delhi au eliberat, la rândul lor, 100 de pakistanezi.
În India, ceremonia a fost programată pentru astăzi.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite