Fiul lui Gaddafi vrea să se predea Curţii Penale Internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiul lui Gaddafi, Seif al-Islam, a propus să se predea la Curtea Penală Internaţională, potrivit unui oficial din Consiliul Naţional de Tranziţie din Libia.

Un purtător de cuvânt al instanţei de la Haga, Fadi El Abdallah, a declarat că nu are nici o confirmare cu privire la acest lucru şi va încerca să contacteze Consiliul Naţional de Tranziţie pentru mai multe informaţii, scrie Reuters.

Saif al-Islam este căutat de Instanţa de la Haga pentru a fi judecat pentru crime de război, cum era şi tatăl său. Şi fostul şef al serviciilor de informaţii, al Senussi, se gândeşte la o astfel de variantă.

Seif al-Islam se îndreaptă spre frontiera Nigerului, a anunţat un oficial tuareg din nordul acestei ţări, citat de AFP.
„Este în apropierea frontierei Nigerului, încă nu a ajuns, dar nu este departe. Se pare că este însoţit de foşti combatanţi tuaregi, dar nu pot confirma această informaţie", a declarat oficialul din provincia Agadez.

Până acum existau informaţii neclare despre soarta lui Seif al-Islam. Joia trecută, surse libiene citate de Al-Arabiya anunţau că acesta a fost ucis, dar informaţia nu a fost confirmată oficial. Alte surse spuneau că fiul lui Muammar Gaddafi ar fi fost rănit şi capturat, dar nici aceste informaţii nu au fost confirmate.

Duminică, Seif al-Islam afirma, conform unei înregistrări, că este în viaţă, se afla în Libia şi intenţiona să continue lupta armată şi să răzbune moartea tatălui său. Seif era văzut ca succesorul lui Gaddafi.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite