Fiul lui Sharon, în închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omri Sharon va executa o sentinţă de şapte luni pentru fraudă electorală Fiul fostului premier israelian Ariel Sharon a început ieri executarea unei sentinţe de şapte luni de

Omri Sharon va executa o sentinţă de şapte luni pentru fraudă electorală

Fiul fostului premier israelian Ariel Sharon a început ieri executarea unei sentinţe de şapte luni de închisoare pentru corupţie şi fraudă. El a fost condamnat într-un dosar legat de campania tatălui său pentru conducerea partidului Likud, în 1999.

Omri Sharon, în vârstă de 43 de ani, a pierdut ieri recursul. El a fost ridicat de la un tribunal din Tel Aviv într-o dubă şi transportat la închisoarea de minimă securitate Maasiyahu, din Ramle, în centrul ţării. Condamnarea la detenţie şi la plata unei amenzi de 300.000 de ţekeli (81.000 de dolari) datează din februarie 2006 şi se referă la fraudă şi la încălcarea legilor electorale.

Omri, de profesie avocat, a fost găsit vinovat pentru finanţarea ilegală a campaniei tatălui său pentru preşedinţia partidului de dreapta Likud, în 1999. Ariel Sharon a câştigat alegerile, devenind premierul Israelului, iar Omri a fost consilierul său cel mai apropiat.

Executarea sentinţei a fost amânată pentru a-i permite să stea alături de tatăl său, care a suferit în ianuarie 2006 un atac cerebral care i-a provocat coma prelungită în care se află şi astăzi. Luna trecută, Curtea Supremă a decis însă că Sharon trebuie să înceapă detenţia.

Autorităţile închisorii au declarat că Omri nu va primi tratament special. El va împărţi celula cu alţi deţinuţi şi va trebui să ceară permisiuni speciale pentru a-şi vizita tatăl. Omri Sharon a stârnit compasiune la nivel naţional, deoarece îşi petrece mult timp lângă tatăl său. Ariel Sharon a părăsit Likud pentru a forma partidul Kadima în noiembrie 2005, la scurt timp după ce a decis retragerea forţelor israeliene din Fâşia Gaza, după 38 de ani de ocupare.

Ariel Sharon a împlinit 80 de ani

Ariel Sharon a împlinit marţi 80 de ani, dintre care ultimii doi i-a petrecut în comă, şansele de restabilire fiind infime. Familia a fost alături de el, însă momentul nu a fost marcat în niciun fel la nivel naţional. El continuă să provoace nostalgie în rândul israelienilor, având în vedere eşecurile succesorului său, Ehud Olmert, în războiul din Liban, în 2006.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite