VIDEO Fiul lui Gaddafi despre care se credea că a fost ucis, surprins de televiziunea libiană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Khamis, unul dintre fiii liderului libian Muammar Gaddafi, despre care se zvonea că ar fi murit, a apărut în public luni seara, la reşedinţa sa de la Bab el-Aziziya, la Tripoli, potrivit unor imagini difuzate "în direct" de televiziunea naţională libiană.

Mass media a vehiculat zvonuri potrivit cărora Khamis Gaddafi, un militar care conduce batalionul cel mai temut de libieni, ar fi fost ucis într-un atac aerian al coaliţiei. Potrivit presei străine, tânărul Khamis Gaddafi, în vârstă de 27 de ani, a fost victima unui pilot libian kamikaze şi a murit în spital.

Dar, potrivit imaginilor televiziunii libiene, Khamis, îmbrăcat în uniformă militară, a apărut în mijlocul susţinătorilor tatălui său, adunaţi la reşedinţa colonelului Gaddafi cu scopul de a forma "scuturi umane" pentru a-l proteja pe "liderul lor".

Secretarul de Stat american Hillary Clinton a declarat, la 23 martie, că este la curent cu aceste informaţii potrivit cărora unul dintre fiii colonelului Gaddafi ar fi fost ucis într-un atac aerian al coaliţiei.

Totuşi, "dovezile nu sunt suficiente" pentru a confirma decesul, care, dacă se va adeveri, nu poate fi imputat forţelor americane, a adăugat atunci Clinton.

Ea nu a precizat despre care dintre fiii colonelului Gaddafi este vorba.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite