Finlanda nu ne vrea în Schengen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Finlanda s-a raliat Germaniei şi Franţei şi a decis să refuze intrarea României şi a Bulgariei în spaţiul Schengen. Mikko Norros, purtător de cuvânt al guvernului, a declarat că această poziţie a fost decisă încă de săptămâna trecută, dar a fost aşteptată vizita în Finlanda a secretarului francez de stat pentru Afaceri Europene, Laurent Wauquiez.

Citeşte şi:

Pericol pentru aderarea la spaţiul Schengen: contrabanda cu ţigări de la graniţa cu Serbia
Baconschi despre Schengen: "Raportul României e pozitiv de la A la Z"

Wauquiez a declarat că „este foarte important pentru noi că astăzi, pentru prima dată, Guvernul finlandez şi-a exprimat oficial îndoielile". Oficialul a spus că aderarea celor două ţări la Schengen va avea efecte asupra securităţii Europei dacă baza de date ar cădea „în mâinile criminalităţii organizate internaţionale".

În replică, MAE român a precizat că în cele două luni şi jumătate de când România şi Bulgaria s-au conectat la SIS „nu au fost înregistrate niciun fel de probleme" de tipul celor evocate de Wauquiez. Pe de altă parte, secretarul de stat în MAI, Marian Tutilescu, a precizat pentru Mediafax că Preşedinţia ungară a UE analizează posibilitatea ca România şi Bulgaria să adere parţial la Schengen în martie, doar cu frontierele aeriene.  

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite