Finalul crizei economice întârzie să apară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De acest lucru şi-a dat seama şi preşedintele grupului AutoItalia, Herbert Stein. Cu ocazia inaugurării unui showroom din Focşani, Stein a spus că nu crede în finalul crizei la sfârşit de an şi că abia din 2010 vor exista şanse de redresare economică.


Criza economică a fost pentru piaţa auto o încercare mai dură decât puteau duce mulţi dintre importatorii de autovehicule din România.

Dacă la începutul anului 2009 existau speranţe că perioada grea va trece până la debutul lui 2010, acum e imposibil de făcut previziuni. Declaraţia aparţine lui Herbert Stein, preşedintele grupului AutoItalia, importator al unor mărci precum Fiat şi Alfa Romeo. 

“Acum şase luni credeam că această criză se va termina la finalul lui 2009, iar din 2010 lucrurile vor începe să-şi reintre în normal. Acum, însă nu mai sunt aşa de sigur, şi chiar e imposibil de făcut previziuni”, a spus Herbert Stein. El a adăugat că piaţa auto românească se află în perioada în care importatorii pot fi fericiţi dacă reuşesc să scape de stocuri. Asta pentru că, dacă maşinile stau în showroom pentru mult timp, şi pierderile sunt mai mari, dar nu ai loc nici pentru modelele noi.

Stein spune că maşinile au ajuns să aibă preţuri foarte mici, comparativ cu perioada dinainte de criză. După ce vor fi epuizate stocurile, preţurile vor creşte, iar clienţii vor avea nevoie de şase luni pentru a se obişnui cu schimbarea.

Piaţa maşinilor noi a scăzut cu peste 50% în România în primele cinci luni, iar vânzările Fiat au urmat aceeaşi tendinţă, marca având în prezent o cotă de aproape 5% din piaţă.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite