Fiica unor milionari, găsită vinovată de furt în timpul protestelor din august de la Londra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiica unor milionari britanici, care a condus cu maşina prin Londra un grup de hoţi în timpul protestelor din august 2011, a fost găsită vinovată de spargere şi de transportarea unor bunuri furate, relatează BBC News Online.

Ea a fost achitată însă de acuzaţia conform căreia ar fi furat şi transportat ţigări şi băuturi de la o benzinările BP. Laura Johnson, în vârstă de 20 de ani, a negat acuzaţiile, afirmând că a acţionat sub presiune, dar judecătorul a avertizat-o că ar putea fi condamnată la închisoare.

Juraţii de la un tribunal din Londra au fost informaţi că tânăra a condus cu maşina prin Londra un grup de persoane care au spart mai multe magazine, la 8 august 2011. Pasagerii ei coborau din maşină purtând glugi, eşarfe sau cagule, apoi încărcau în autovehicul bunuri electronice furate.

Potrivit informaţiilor prezentate juraţilor, Johnson a plecat în cursul serii să-i ducă un încărcător de telefon prietenului ei Emmanuel Okubote, în vârstă de 20 de ani, care a fost condamnat în trecut pentru trafic de cocaină şi furt. Când a ajuns la locul de întâlnire, acesta şi alte câteva persoane s-au urcat în maşina fetei, au precizat procurorii. Johnson le-a spus anchetatorilor că i s-a cerut să conducă dintr-un loc în altul toată noaptea şi că a făcut acest lucru de teamă.

Laura Johnson şi un băiat de 17 ani au fost găsiţi vinovaţi de furt de bunuri electrice de la un magazin Comet. Ei au fost însă achitaţi de acuzaţia că ar fi furat un televizor dintr-un magazin Currys. Tânăra urmează să afle ce pedeapsă va primi la 3 mai.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite