Fidel Castro: Operaţiunea militară NATO din Libia, un "război fascist"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fidel Castro, liderul revoluţiei cubaneze, a criticat violent operaţiunea militară din Libia şi a calificat operaţiunile NATO drept un "război fascist".

Nici liderii fascişti din Germania şi Italia nu au fost atât de imorali după lansarea războiului civil din Spania din 1936, a scris Fidel în articolul "Războiul fascist al NATO".

Nu împărtăşesc opiniile politice şi religiose ale lui Gaddafi. Sunt marxist-leninist şi susţinător al teoriei lui Jose Marti, aşa cum am mai spus. Însă văd Libia ca pe o ţară membră a Mişcării statelor nealiniate, ca un stat suveran ce face parte dintre cei aproape 200 de membri ONU, a subliniat Castro.

Niciodată până acum o ţară - mare sau mică - nu a fost victima unui atac atât de crud al forţelor aeriene din partea unei organizaţii cu un arsenal suficient pentru a distruge de câteva ori planeta, a mai scris liderul revoluţiei cubaneze.

Dacă Muammar Gaddafi respectă tradiţiile poporului său şi se decide să lupte, aşa cum a promis, până la ultima picătură de sânge, va reuşi să înece NATO şi proiectele criminale ale Alianţei, potrivit lui Fidel Castro.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite