„Fetiţele“ îi vin de hac lui Berlusconi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Interceptările în scandalul prostituatelor de lux i-ar putea fi fatale premierului. Parchetul din Milano susţine că dispune de „elemente probatorii“ în ancheta „Rubygate“ pentru prostituţie cu minore şi abuz în funcţie, deschisă împotriva lui Silvio Berlusconi.

Ruby, tânăra aflată în centrul unei anchete pentru posibilă prostituţie cu minore deschisă împotriva premierului italian Silvio Berlusconi, i-ar fi cerut acestuia din urmă cinci milioane de euro ca să tacă, scrie agenţia Ansa. Potrivit unor surse care au citit transcrierile acestor interceptări ordonate de Parchetul din Milano, ce se ocupă de ancheta „Rubygate", tânăra ar fi declarat: „Am vorbit cu Silvio şi i-am spus că vreau să ies din această poveste cu ceva: cinci milioane. Cinci milioane pentru murdărirea numelui meu". Tânăra marocană, pe numele său adevărat Karima El Mahroug, i-ar fi spus acestea mamei unuia dintre foştii ei iubiţi. Ruby susţine că Berlusconi ar fi sfătuit-o să tacă. „M-a sunat şi mi-a spus: «Ruby, îţi voi da câţi bani vrei tu, te voi acoperi cu aur, important este să taci. Nu spune nimic nimănui»", ar fi adăugat tânăra, potrivit interceptărilor telefonice, despre care relatează Ansa.

O româncă, printre protagoniste

Parchetul din Milano susţine că dispune de suficiente „elemente probatorii" în această anchetă în care Berlusconi este suspectat că a avut relaţii intime remunerate cu Ruby. Aceasta era minoră anul trecut, în perioada faptelor, iar şeful Executivului de la Roma s-a folosit de funcţia sa pentru a o elibera atunci când ea fusese arestată pentru un presupus furt, în mai 2010.

Citiţi şi:

Necazurile lui Berlusconi se înteţesc, acuzat de înlesnirea prostituţiei cu minori

Printre cele presupuse  zece dame de companie care ar fi avut relaţii intime cu Berlusconi se numără şi românca Ioana Vişan. Aceasta ar fi participat inclusiv la dineul organizat în cinstea premierului rus Vladimir Putin. Ziarului „Il Tempo" scrie că procurorii au cerut Camerei Deputaţilor să aprobe percheziţionarea apartamentelor din Milano în care locuiesc cele zece tinere suspectate că ar fi prestat „activităţi de prostituţie" de care ar fi beneficiat Il Cavaliere. Apartamentele le-au fost oferite tinerelor spre locuit chiar de şeful guvernului italian, în schimbul „serviciilor" prestate. Este vorba de opt apartamente situate pe strada Olgettina din Milano, într-un complex supranumit „palatul protejatelor" şi de alte două în Piaţa Velasca şi în cartierul Largo la Foppa.

Cine îl consolează pe Il Cavaliere

După declaraţiile lui Berlusconi că are o „relaţie stabilă" cu o femeie după divorţul de soţia sa, Veronica Lario, presa italiană a tot căutat să afle cine este aceasta. Ultima pe listă ar fi Roberta Bonasia, o infirmieră de 26 de ani, care anul trecut a fost alesă Miss Torino. Alte pretendente la titlul de „dulcineea" lui Il Cavaliere ar fi, potrivit presei: Francesca Pascale, o consilieră din partidul premierului, cântăreaţa Cristina Ravot şi Nicole Minetti, stomatologul premierului. Nu este de neglijat nici Graziana Capone, mai cunoscută drept Angelina Jolie a Italiei, care a apărut alături de şeful guvernului italian în timpul mai multor călătorii în străinătate.

Opoziţia cere demisia premierului

Liderii opoziţiei de centru stânga au cerut, ieri, demisia premierului Silvio Berlusconi după ce Parchetul a deschis o anchetă împotriva şefului Executivului de la Roma, pentru prostituţie cu minore şi abuz în funcţie. „Viaţa privată a lui Berlusconi este atât de intensă încât ar trebui să i se consacre exclusiv", a declarat Pierluigi Bersani, liderul celei mai importante formaţiuni italiene de opoziţie, Partidul democrat.

image
În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite