Festivităţi de Crăciun în cetatea sfântă Betleem

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de creştini s-au îndreptat astăzi spre Betleem - oraşul în care, potrivit tradiţiei creştine, s-a născut Iisus - pentru a sărbători Crăciunul.

O paradă în sunetul tobelor şi cimpoaielor a dat startul festivităţilor în faţa Bisericii Nativităţii, în aşteptarea intrării solemne a Patriarhului latin al Ierusalimului, Fouad Twal, în fruntea unei procesiuni pornite din Ierusalim, relatează Agerpres.

Patriarhul urmează să celebreze slujba de la miezul nopţii în Biserica Sf. Ecaterina, în prezenţa preşedintelui Autorităţii Naţionale Palestiniene, Mahmoud Abbas, a premierului palestinian Salam Fayyad şi a consulilor generali în oraşul sfânt.

Israelul a permis unui număr de 420 de palestinieni creştini să iasă din Gaza pentru a asista la ceremoniile de Crăciun, potrivit agenţiei spaniole de presă EFE.

Patriarhul Latin al Ierusalimului a spus marţi într-o conferinţă de presă că le-a cerut autorităţilor israeliene autorizaţia ca toţi creştinii din Gaza să poată merge la ceremoniile de la Betleem.

Armata israeliană a informat miercuri seară că le-a acordat palestinienilor din Cisiordania circa 10.000 de permise valabile până la 20 ianuarie pentru a asista la ceremonii religioase ori pentru a se întâlni cu rudele din Israel.

Numărul turiştilor de la Betleem a atins 1,6 milioane de persoane în anul 2009, a informat ministrul palestinian al turismului, Khouloud Douaibess, care se aşteaptă la vizita a 15.000 de pelerini de Crăciun.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite