Femeile togoleze, în greva sexului pentru a-l demite pe președinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeile togoleze din gruparea de opoziție "Să salvăm Togo" anunță că vor începe, de luni, "o grevă a sexului", gest prin care cer demisia președintelui Faure Gnassingbe, scrie Washington Post.

Liderul grupării, Isabelle Ameganvi, a declarat că scopul acestei greve este să-i determine pe bărbați să grăbească demisia lui Gnassingbe.

Ameganvi le-a cerut femeilor din Togo să urmeze exemplul liberienelor, care au recurs la acelaşi procedeu, în anul, 2003, pentru a grăbi încheierea războiului civil din această țară.

"Avem multe mijloace prin care putem să-i determinăm pe bărbați să înțeleagă ce-și doresc femeile din Togo", a mai spus liderul Ameganvi.

"Dacă bărbații refuză să ne asculte doleanțele, vom lua alte măsuri care vor fi mai puternice decât o grevă a sexului", a adăugat ea, în fața a câteva mii de oameni, în cadrul unei demonstrații din Togo.

Femeile din această grupare spun că "celui care le conduce", referindu-se atât la partenerii lor, cât și la președintele țării, îi plac relaţiile sexuale și, tocmai de aceea, ele le cer togolezelor să se abţină "să-l vadă în această săptămână".

Deşi ideea acestei greve pare să surâdă femeilor togoleze, unii bărbaţi, inclusiv lideri ai partidelor de opoziţie şi ai organizaţiilor din domeniul drepturilor omului se îndoiesc că iniţiativa va fi încununată de succes. "Pentru ea este uşor să vorbească, pentru că nu este căsătorită şi nu are un bărbat acasă', a precizat un ziarist togolez despre Ameganvi.

"Ea chiar crede că femeile care trăiesc alături de soţii lor vor reuşi să facă acest lucru? Şi, în plus, cine poate controla ceea ce fac cuplurile în spatele uşilor închise?", a adăugat el.

Preşedintele Faure Gnassingbe a ajuns la putere în anul 2005, după moartea tatălui său, Gnassingbe Eyadema, care a condus Togo timp de 38 de ani.

Nici Gnassingbe și nici soția sa nu au comentat pe marginea apelului la greva sexului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite