Fântâna Justiţiei, "izvor" de vin în timpul încoronărilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colina romană, Roemerberg, este una dintre emblemele oraşului Frankfurt am Main. Situată în centrul oraşului vechi, ea este dominată de celebra statuie a Justiţiei, din al cărei soclu

Colina romană, Roemerberg, este una dintre emblemele oraşului Frankfurt am Main. Situată în centrul oraşului vechi, ea este dominată de celebra statuie a Justiţiei, din al cărei soclu ţâşnea cândva vin.

Numit, de fapt, Fântâna Justiţiei, monumentul a fost inaugurat în 1611, sculptat în piatră, ulterior, în 1887, fiind turnat din bronz. În timpul încoronărilor oferea vin roşu şi alb cetăţenilor aflaţi în Piaţa Roemerberg.

În timpul festivalurilor prilejuite de încoronarea împăraţilor germani, aici aveau loc turniruri şi jocuri.

Astăzi, Roemerberg a rămas punctul central al târgului tradiţional de Crăciun. Iniţial, colina era împărţită în două părţi, Samstagsberg (Colina Sâmbetei), la est, şi Roemerberg (Colina Romană), în partea de vest.
Perimetrul servea în principal pentru organizarea unui târg săptămânal (Wochenmarkt).

Era cea mai mare Piaţă din Vechiul Frankfurt, punctul central al tuturor evenimentelor, de la târguri comerciale până la încoronări imperiale, în special începând cu anul 1405, când primăria oraşului s-a mutat în clădirile care purtau numele Roemer, în comun. De-a lungul timpului şi din cauza vicisitudinilor istoriei, edificiile care făceau mândria Colinei Romane s-au degradat.

Recent, edilii oraşului au hotărât reconstituirea a şapte case faimoase, respectând întru totul stilul medieval. Frankfurt pe Main este un mare oraş german care a îndeplinit funcţia de capitală a imperiului germanic sub primele două dinastii care au succedat carolingienilor. Din acea perioadă datează primele târguri, care
i-au adus un mare renume.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite