Familia lui Gaddafi, în Algeria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soţia, fiica şi doi dintre fiii lui Gaddafi se află în Algeria, relatează postul de televiziune Al-Jazeera. Informaţia a fost furnizată de ministrul algerian de Externe.

UPDATE 21.31:  „Soţia lui Muammar Gaddafi, Safia, fiica sa, Aisha, fiii săi, Hannibal şi Mohamed, însoţiţi de copiii lor, au intrat în Algeria la ora 8.45 (10.45 - ora României)“, se arată într-un comunicat al MAE algerian.
Potrivit agenţiei oficiale de presă, citată de Reuters, autorităţile de la Alger au anunţat Naţiunile Unite şi conducerea rebelilor libieni de sosirea celor patru. În ultimul timp, au mai existat informaţii privind plecarea familiei lui Gaddafi în Algeria.
Agenţia egipteană Mena, citând o sursă din rândul rebelilor, relata săptămâna trecută că un convoi de maşini blindate Mercedes a pătruns pe teritoriul algerian. Însă autorităţile de la Alger au negat vehement informaţia.

Algeria a fost acuzată în mai multe rânduri de către rebeli că sprijină regimul lui Muammar Gaddafi. Algerul susţine că poziţia sa faţă de conflictul din Libia este una neutră.

Un purtător de cuvânt al Consiliului Naţional de Tranziţie a declarat că Algeria comite „un act de agresiune“ prin primirea familiei lui Gaddafi. „Îi avertizăm pe toţi să nu-i adăpostească pe Gaddafii şi pe copiii săi. Ne vom duce oriunde după ei şi îi vom aresta“, a spus purtătorul de cuvânt. El a mai precizat că rebelii vor cere extrădarea celor patru.

Nimic despre colonel

Comunicatul MAE de la Alger nu precizează nimic despre colonelul Gaddafi. Potrivit unor surse diplomatice libiene, citate de agenţia italiană Ansa, liderul libian s-ar afla la 100 de kilometri sud-est de Tripoli, la Bani Walid, împreună cu fiii săi Saadi şi Saif al-Islam.

Zilele trecute au mai existat informaţii privind plecarea familiei lui Gaddafi în Algeria, dar autorităţile de la Alger au negat vehement informaţiile.

Locuitorii din Harare au susţinut că Muammar Gaddafi ar fi ajuns în Zimbabwe, precizând că le-au văzut pe femeile care-l păzesc pe colonel într-o suburbie a capitalei.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite