Familia lui Bin Laden va construi cel mai mare turn din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prințul Alwaleed Bin-Talal al Arabiei Saudite a semnat un acord de 1,2 miliarde de dolari cu Saudi BinLaden Group pentru a construi un turn mai înalt decât celebrul Burj Khalifa din Arabia Saudită.

Turnul, care va avea 1.000 de metri - Burj Khalifa are 828 de metri - și 5,4 milioane de metri pătrați, ar trebui să fie gata în cinci ani. El va fi construit de Kingdom Holding Co., firmă condusă de prințul saudit Alwaleed Bin-Talal, și de Saudi BinLaden Group în apropiere de portul Jeddah de la Marea Roșie.

Un hotel Four Seasons, apartamente de lux, malluri, birouri și magazine vor fi la dispoziția clienților cu dare de mână. Proiectul a fost conceput de firma Adrian Smith & Gordon Gill Architecture cu sediul la Chicago.

"Vrem ca Kingdom Tower să devină un motor economic, dar și un simbol al statutului economic și cultural pe care-l are Arabia Saudită în lume", spune Talal Al Maiman, membru al Consiliului de Administrație al Kingdom Holding.

Saudi BinLaden Group este deținut de familia fostului lider al rețelei teroriste Al-Qaida. Familia s-a dezis însă cu mulți ani în urmă de Osama Bin Laden. În prezent, compania derulează un proiect de construire a unui complex de șapte turnuri în orașul sfânt Mecca.

Citește și:

Burj Khalifa, strălucire și umilință


În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite