Faliment bancar răsunător în SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile federale americane au anunţat închiderea băncii californiene Indymac, cea mai mare din zona Los Angeles. Potrivit cotidianului Los Angeles Times, falimentul Indymac este al

Autorităţile federale americane au anunţat închiderea băncii californiene Indymac, cea mai mare din zona Los Angeles.

Potrivit cotidianului Los Angeles Times, falimentul Indymac este al doilea ca importanţă din istoria SUA, după cel din 1984 al Continental Illinois Bank.

Banca, ale cărei active au fost evaluate la 32 miliarde USD, a fost plasată sub controlul Corporaţiei Federale pentru Asigurarea Depozitelor. Compania îşi va redeschide porţile astăzi sub numele de Banca Federală Indymac.

A cincea bancă închisă

Indymac acorda credite cerând un minimum de documente din partea celor împrumutaţi. Cronologic, este a cincea bancă din SUA care dă faliment în 2008, în contextul crizei creditelor ipotecare.

Decizia de închidere a băncii survine după ce, începând din iunie, clienţii ei au retras circa 1,3 miliarde USD pe fondul informaţiilor ce începuseră să circule cu privire la viabilitatea instituţiei.

Peste jumătate din angajaţi, concediaţi

La începutul săptămânii Indymac a anunţat că şi-a încetat activităţile de credit ipotecar şi că a concediat în ultimele două luni peste jumătate din angajaţi.

Banca a pierdut în primul trimestru al anului în curs 184 de milioane USD şi peste 700 de milioane anul trecut.

Valoarea bursieră a băncii era la începutul săptămânii de 72 milioane USD, cu 98% mai puţin decât acum un an.

184 milioane dolari

- este valoarea pierderilor băncii Indymac în primul trimestru al anului în curs

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite