FOTO Un crater de 12 metri s-a format sub patul unei pensionare din Guatemala

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Există momente în viaţa noastră când ne-am dori să intrăm în pământ de ruşine, dar pentru unii, pericol de a fi înghiţiţi de o groapă imensă este mult prea real.

Locuitorii din Guatemala se află într-o stare continuă de nesiguranţă, aflându-se în imposibilitatea de a şti ce se află sub picioarele lor, iar asta din cauza dolinelor (n.red. formă de relief cu aspect de depresiune în formă de pâlnie, rezultată din dizolvarea rocilor solubile de la suprafaţă).

Când vecinii au auzit un bubuit puternic în puterea nopţii, au crezut că a explodat o butelie. În schimb, au găsit o gaură în locuinţa unei femei de 65 de ani din cartierul de nord din Guatemala City. Dolina care a apărut luni noapte are o adâncime de 12 metri şi un diametru de 80 de cm, potrivit jurnalistului AFP care a fost la faţa locului.



"Când am auzit bubuitura am ieşit în stradă să văd ce s-a întâmplat, dar nu am văzut nimic. Vecinii mi-au spus că zgomotul s-a auzit la mine în casă şi am început să căutăm până când am găsit craterul sub patul meu. Mulţumesc Lui Dumnezeu că sunt doar pagube materiale pentru că nepoţii mei s-au jucat în acea cameră", a povestit Inocenta Hernandez, pentru AFP.

Gaura este mică în comparaţie cu craterele uriaşe formate în apropiere. În 2007 a apărut o astfel de dolina cu o adâncime de 100 de metri, care a înghiţit mai multe case şi un camion, provocând moartea a trei persoane.

În 2010, în aceeaşi zonă a apărut un crater adânc de 30 de metri şi cu un diametru de 18 m, care a înghiţit o clădire de trei etaje.

Dolinele, formate prin procesul natural de eroziune, pot fi progresive, dar de cele mai multe ori ele apar brusc. Guatemala City, construit pe depozite vulcanice, este deosebit de predispus la doline, formarea lor fiind pusă pe seama sistemul de canalizare defectuos sau a ploilor torenţiale.

image

Click pe imagine pentru o galerie foto cu câteva dintre cele mai mari doline

image
image
image
În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite