FMI va revizui previziunile de creştere economică mondială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fondul Monetar Internaţional (FMI) va coborî cu "câteva zecimi" de punct procentual previziunile sale de creştere economică mondială, a făcut cunoscut, joi, Hoe Ee Khor, directorul adjunct al Departamentului Asia şi Pacific din cadrul Fondului, informează AFP.

Instituţia de la Washington prognozează în prezent o creştere mondială de 3,5 la sută în 2012 şi de 3,9 la sută în 2013 şi trebuie să prezinte noile estimări la 9 octombrie, la Tokyo, cu ocazia reuniunii anuale FMI-Banca Mondială.

"Economia lumii a slăbit. Suntem pe cale de a reduce previziunile de creştere mondială cu câteva zecimi", a declarat Khor în cursul unei teleconferinţe consacrate Coreii de Sud.

"Ne aşteptăm ca economia mondială să se restabilească progresiv pe parcursul anului viitor", a adăugat el.

În ce priveşte Coreea de Sud, FMI a revizuit, joi, în scădere previziunile de creştere şi anticipează o majorare a Produsului Intern Brut (PIB) al acestei ţări de 3 la sută pentru anul în curs, faţă de 3,5 la sută anterior, scrie Agerpres.

"Principalul risc pe termen scurt (...) îl reprezintă o nouă degradare a crizei din zona euro, ce ar avea un impact semnificativ asupra Coreii", a subliniat reprezentantul FMI.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite