FMI: Autorităţile române au reuşit să găsească măsuri care să compenseze decizia CCR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile române au reuşit să găsească măsuri alternative care să compenseze veniturile care nu vor mai intra la buget în urma deciziei Curţii Constituţionale, a spus purtătorul de cuvânt al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Caroline Atkinson.

"Autorităţile române au identificat măsuri alternative faţă de prevederile iniţiale ale Scrisorii de Intenţie, iar noi (FMI - n.r.) luăm în considerare pachetul integral de măsuri care pot duce la îndeplinirea obiectivelor fiscale pe care şi le-au stabilit autorităţile române. FMI nu stabileşte dacă atingerea ţintelor provine de la una sau de la alta dintre măsurile convenite", a comentat Caroline Atkinson., citată de Agerpres.

În urmă cu două săptămâni, Atkinson spunea, despre contestarea la Curtea Constituţională a măsurilor luate de guvernul român, că reprezintă o procedură corectă.

Până în prezent, România a primit aproape 9,3 miliarde de euro de la FMI, 2,5 miliarde de euro de la UE şi 300 de milioane de euro de la Banca Mondială. Boardul FMI se întruneşte vineri pentru analiza raportul asupra evaluării îndeplinirii de către România a obligaţiilor asumate prin Acordul Stand-By, de care depinde decizia de acordare a celei de-a cincea tranşe din împrumut, în valoare de 850-900 de milioane de euro.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite