FBI a deschis o anchetă legată de scurgerile de informaţii în dosarul proiectului de atentat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia federală a Statelor Unite a deschis o anchetă privind scurgerile de informaţii referitoare la proiectul de atentat pus la cale de Al-Qaida ce urma să fie comis într-un avion american, a anunţat miercuri directorul FBI, Robert Mueller.

"Am deschis o anchetă cu privire la scurgerile de informaţii", a declarat şeful FBI în faţa senatorilor, în prima confirmare oficială acestui atentat dejucat.

Potrivit presei americane, un agent dublu lucrând pentru serviciile secrete saudite şi infiltrat în rândul Al-Qaida a predat Statelor Unite o bombă pregătită să explodeze la bordul unui avion american.

În faţa membrilor comisiei juridice din Senat, Mueller a subliniat că asemenea scurgeri ameninţă operaţiunile în curs, atrag "riscuri pentru viaţa informatorilor şi fac mult mai dificilă recrutarea altor surse", notează Agerpres.

Directorul FBI a mai menţionat că astfel de scurgeri de informaţii pot avea consecinţe asupra relaţiilor cu partenerii Statelor Unite, exprimându-şi speranţa unui "impact minim".

El a adăugat că FBI colaborează cu Agenţia pentru Securitatea Transporturilor (TSA) în dosarul tentativei de atentat.

Agentul saudit care dispunea de un paşaport britanic s-a declarat voluntar pentru a participa la atentatul sinucigaş pus la cale împotriva unui avion cu destinaţia SUA şi a fost antrenat în acest scop în Yemen, a scris presa americană.

El a fugit, însă, cu dispozitivul exploziv în Arabia Saudită, unde l-a predat agenţilor americani, furnizându-le şi informaţii care au permis eliminarea ulterioară a unui înalt responsabil al-Qaida din Yemen, Fahd al-Quso, în cursul unui raid aerian american, potrivit mass-media.

Informaţii oficiale în acest caz nu au fost obţinute până în prezent.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite