Extremism islamic în Anglia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un studiu recent arată că un mare număr de studenţi britanici de origine musulmană au convingeri ce contravin valorilor democratice. 40% din ei ar dori introducerea legii Sharia, iar 32%

Un studiu recent arată că un mare număr de studenţi britanici de origine musulmană au convingeri ce contravin valorilor democratice. 40% din ei ar dori introducerea legii Sharia, iar 32% afirmă că este justificat să ucizi în numele religiei.

Rezultatele sunt alarmante, mai ales că studenţii musulmani sunt viitorii lideri ai comunităţilor islamice, afirmă autorii cercetării, realizată de un think tank din Londra.

O treime din respondenţi au declarat că sunt de acord cu un califat islamic la nivel mondial, iar 54% susţin formarea unui partid politic propriu în parlamentul britanic. Aproape un sfert din ei consideră că bărbaţii şi femeile nu sunt egali în faţa lui Allah, iar 25% au spus că nu au niciun fel de respect pentru homosexuali.

Aproape o treime dintre studenţii de origine musulmană din Marea Britanie consideră că este justificat să ucizi în numele religiei

Un mare număr de studenţi britanici de origine musulmană au convingeri nedemocratice, iar 40% dintre ei ar dori introducerea legii Sharia, arată un studiu.

Potrivit studiului, intitulat "Islamul în campusuri", 32% dintre studenţii musulmani spun că este justificat să ucizi în numele religiei, comparativ cu numai 2% dintre studenţii nemusulmani intervievaţi. Studiul, realizat la iniţiativa "Centrului pentru Coeziune Socială", cu sediul la Londra, arată că un procent de 40% dintre studenţii intervievaţi susţin introducerea legii Sharia în Marea Britanie.

O treime dintre repondenţii musulmani au declarat că susţin un califat islamic la nivel mondial, iar 54% susţin formarea unui partid politic propriu în parlamentul britanic. Aproape un sfert dintre ei nu consideră că bărbaţii şi femeile nu sunt egali în faţa lui Allah, iar 25 % au spus că nu au niciun fel de respect pentru homosexuali.

Rezultate alarmante

"Rezultatele sunt extrem de alarmante. Studenţii musulmani sunt viitorii lideri ai comunităţilor islamice. Şi totuşi, mulţi dintre ei par a avea convingeri ce contravin valorilor liberal-democratice", a declarat Hannah Stuart, unul dintre coautorii studiului.

Rezultatele cercetării au fost atacate de organizaţiile studenţeşti care au descris metodologia drept "eronată". Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 600 de studenţi musulmani şi 800 nemusulmani.

În 2005, profesorul Anthony Glees de la Universitatea Brunel a declarat că a identificat "grupuri extremiste sau teroriste" în 30 de universităţi. Recent, guvernul britanic a publicat un ghid al combaterii extremismului islamic în campusuri.

"Există dovezi de activităţi extremiste islamice serioase, dar nu pe scară largă, în universităţi", a spus Bill Rammell, ministrul britanic al învăţământului superior.

54% dintre studenţii musulmani doresc formarea unui partid islamic în parlamentul de la Londra

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite