Expulzarea din Pakistan a membrilor familiei lui Osama bin Laden, amânată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Expulzarea din Pakistan a membrilor familiei lui Osama ben Laden a fost amânată miercuri din motive birocratice, a indicat avocatul apărării Muhammad Aamir. Alte surse evocă reticenţele Arabiei Saudite şi Yemenului de a le oferi acestora adăpost, informează AFP

Trei soţii, opt copii şi un nepot ai fostului şef al Al-Qaida sunt reţinuţi în Pakistan de la raidul american soldat cu uciderea lui bin Laden, în mai anul trecut la Abbottabad , unde familia liderului terorist se stabilise în urmă cu cinci ani.

După zece luni de detenţie, cele trei văduve şi copii adolescenţi ai lui bin Laden au fost condamnaţi de justiţia pakistaneză la 45 de zile de închisoare, pentru pătrundere ilegală pe teritoriul ţării, o sentinţă care a expirat în cursul nopţii de marţi spre miercuri.

Tribunalul a cerut expulzarea imediată în ţările de origine a celor trei femei, două saudite şi o yemenită, şi a copiilor lor.

Ambasadorul Arabiei Saudite la Islamabad Aziz al-Gurair a indicat pentru cotidianul „Al-Watan" că niciun membru al familiei bin Laden în Pakistan nu a prezentat documente care să ateste originea saudită.

Surse pakistaneze au evocat însă motive politice, iar negocierile privind expulzarea membrilor familiei bin Laden continuau miercuri.

Avocatul apărării şi surse oficiale de la Islamabad anunţaseră marţi că văduvele, copiii şi un nepot urmează să plece în Arabia Saudită imediat după eliberare. Din Arabia Saudită, cea mai tânără din femei şi cei cinci copii ai ei trebuiau să se îndrepte spre Yemen.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite