VIDEO Poliţia caută legături între exploziile de la magazinele IKEA din Franţa, Olanda şi Belgia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei explozii au vizat luni seara magazinele IKEA din Olanda, Franţa şi Belgia. Nu s-au înregistrat victime sau pagube materiale, iar poliţia anchetează posibile legături între cazuri.

UPDATE 15.00 Purtătorul de cuvânt al IKEA, din Helsingborg, Suedia, Ylva Magnusson, a declarat că firma nu a primit niciun fel de avertizare sau ameninţare privind incidentele din Belgia, Franţa şi Olanda.

Dispozitive-capcană de mică putere au explodat luni la magazine Ikea din Belgia, Olanda şi în nordul Franţei. Prima explozie s-a produs într-un magazin Ikea din oraşul belgian Gent. În urma unui mesaj de avertizare, două dispozitive au explodat în depozit. O altă explozie s-a produs la un magazin din Eindhoven (Olanda), iar a treia explozie s-a produs lângă Lille (Franţa).

image

Exploziile au fost de mică amploare şi nu au provocat victime sau pagube, a precizat purtătoarea de cuvânt a Parchetului belgian, An Schoonjans. Din informaţiile pe care le-am primit rezultă că exploziile s-au derulat în aceeaşi manieră peste tot, ceasuri-capcană care erau disimulate au explodat, a precizat ea. Steven Desmet, purtător de cuvânt al poliţiei belgiene, a declarat că au existat două explozii în interiorul magazinului din Gent. Circa 18.250 de oameni au fost evacuaţi la un hotel din apropiere.

image

În magazinul Ikea din oraşul Gand, două mici explozii au putut fi auzite aproape simultan, la începutul serii, a afirmat Parchetul. Un membru al personalului şi un agent de securitate din Gand au acuzat probleme de auz după explozie. Două ceasuri-capcană au fost ascunse sub palete din interiorul magazinului şi au fost activate de la distanţă, a precizat purtătoarea de cuvânt. Magazinul a fost evacuat imediat. Suntem în contact cu autorităţile judiciare din Eindhoven şi Lille pentru a vedea dacă există o legătură între cele trei cazuri, a subliniat purtătoarea de cuvânt.

image

Potrivit poliţiei olandeze, o explozie a distrus un coş de gunoi, chiar înainte de ora de închidere a magazinului Ikea din Eindhoven. În 2009, un magazin IKEA din Amsterdam, Olanda, a fost evacuat şi închis pentru o zi după un apel anonim care a spus că radicali islamişti au pus o bombă. Nu s-a găsit niciun dispozitiv explozibil şi 7 oameni au fost arestaţi.

Marţi, poliţia belgiană a decis să inspecteze toate magazinele Ikea, iar la cel din Gand controlul s-a derulat cu ajutorul a patru câini special antrenaţi.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite