Explozie într-un autobuz din Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii cred că este vorba de atentat terorist, poliţiştii nu exclud o reglare de conturi între bandele criminale Opt persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 52 au fost rănite, în

Procurorii cred că este vorba de atentat terorist, poliţiştii nu exclud o reglare de conturi între bandele criminale

Opt persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 52 au fost rănite, în urma unei explozii care a avut loc într-un autobuz ce circula prin orăşelul rusesc Togliatti. Cele mai multe victime sunt studenţi. Deflagraţia s-a produs în timp ce maşina se afla într-o intersecţie. Autorităţile au declanşat o anchetă, deflagraţia fiind cauzată de o bombă artizanală.

Potrivit martorilor, explozia a fost atât de puternică, încât a provocat spargerea geamurilor clădirilor din împrejurimi.

Anchetatorii susţin că bomba artizanală a fost pusă sub autobuz sau în interiorul acestuia, pe podea. Şoferul autobuzului a fost găsit în stare de şoc, iar ziariştii veniţi la faţa locului au fost duşi la secţia de poliţie, unde li s-au luat aparatele foto şi camerele de luat vederi.

"Patru răniţi sunt în stare gravă şi urmează să fie operaţi. Printre persoanele spitalizate figurează trei copii", a precizat un oficial din cadrul spitalului, citat de agenţia Interfax. Nu toate victimele se aflau în autobuz. Unii dintre răniţi erau pietoni, care au fost loviţi de fragmente desprinse din autobuz în urma deflagraţiei. O anchetă referitoare la un atentat terorist a fost deschisă, a anunţat guvernatorul regiunii Samara, Vladimir Artiakov, citat de agenţiile ruse de presă.

Autobuzul nu era echipat cu gaz, anchetatorii excluzând ipoteza că acesta ar fi fost cauza exploziei. Potrivit datelor preliminare, deţinute de Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă, deflagraţia a fost provocată de o bombă artizanală ce conţinea un kilogram de dinamită.

Oraşul Togliatti, "Detroitul" Rusiei

Oraşul Togliatti are 700.000 de locuitori şi este situat pe râul Volga, la peste 1.000 de kilometri sud-vest de Moscova. Aici are sediul central AvtoVaz, cel mai mare producător de autovehicule al ţării, localitatea fiind considerată un "Detroit" al Rusiei. Mai multe grupări din criminalitatea organizată, implicate în comerţul cu piese auto, se luptă pentru supremaţie, iar asasinatele sunt destul de frecvente în această zonă.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite