Explozie la un depozit de muniţie de lângă capitala bulgară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O serie de explozii puternice au avut loc ieri într-un depozit de muniţie de lângă Sofia. Potrivit martorilor oculari, primele deflagraţii s-au produs între orele locale 06.30 şi 07.00,

O serie de explozii puternice au avut loc ieri într-un depozit de muniţie de lângă Sofia. Potrivit martorilor oculari, primele deflagraţii s-au produs între orele locale 06.30 şi 07.00, zguduind puternic blocurile situate în estul capitalei.

Peste 1.700 de persoane au fost evacuate din zona incidentului. Deşi, anterior, s-a comunicat că nu există victime, mai multe persoane au fost rănite de geamurile care s-au spart în urma deflagraţiilor.

Mai multe clădiri au fost afectate, inclusiv unele din centrul istoric al Sofiei. Fragmente de muniţii au căzut şi în zona aeroportului din Sofia, care a fost închis, zborurile fiind redirecţionate spre aeroportul din Plovdiv.

La locul incidentului s-au deplasat echipaje ale salvării, de poliţie şi pompieri, situaţia fiind sub control, după-amiază. Toate clădirile care adăposteau muniţie au ars, dar specialiştii au transmis populaţiei că nu este pericol de poluare chimică.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite