Explozie în apropierea unei maşini de poliţie din Istanbul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zece persoane, între care şi poliţişti, au fost rănite într-o explozie produsă joi dimineaţă în apropierea unei maşini de poliţie la Istanbul, în centrul oraşului, a anunţat agenţia Anatolia, citând surse din poliţie, relatează AFP.

"A fost vorba despre o bombă controlată de la distanţă, care a explodat la trecerea unui vehicul de serviciu ce transporta 21 de agenţi", a declarat comandantul poliţiei din Istanbul, Huseyin Capkin, citat de Anatolia.

Guvernatorul Istanbulului, Huseyin Avni Mutlu, a precizat că bomba conţinea explozibil plastic, potrivit agenţiei.

Capkin a menţionat că zece persoane au fost rănite, inclusiv poliţişti, adăugând că nici unul nu era în stare critică. Un prim bilanţ menţiona trei răniţi.

Explozia a avut loc în cartierul Sutluce, în apropierea unui imobil unde îşi are sediul regional Partidul Justiţie şi Dezvoltare (AKP), aflat la guvernare în Turcia, a anunţat la rândul său postul privat de televiziune NTV. Citând surse din poliţie, NTV a precizat că bomba era amplasată pe o motocicletă.

Poliţia a creat un perimetru de securitate în zona exploziei. Martorii au declarat că deflagraţia a fost foarte violentă, cauzând o mişcare de panică şi pagube minore în zonă.

Mai multe grupări kurde, de extremă-stânga şi islamiste au comis în trecut atentate cu bombă la Istanbul

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite