Experţii Centrului de Studii Strategice anunţă colapsul puterii politice a lui Putin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scăderea popularităţii lui Vladimir Putin şi pierderea legitimităţii instituţiilor din cauza alegerilor desfăşurate într-o manieră suspectă vor determina colapsul puterii politice în Rusia.

Schimbarea se va produce datorită unor proteste masive, dar paşnice. La această concluzie au ajuns experţii Centrului de Studii Strategice, creat de fostul ministru de Finanţe de la Moscova, Aleksei Kudrin, potrivit Publika.md.

Experţii consideră că schimbarea puterii la Kremlin va fi influenţată şi de o criză economică grea. Asta în contextul în care, mandatul lui Vladimir Putin a început cu arestarea opozanţilor şi deschiderea dosarelor penale. Autorii studiului compară evenimentele care s-ar putea produce cu prăbuşirea URSS sau revoluţia oranj din Ucraina.

De asemenea, experţii mai estimează "reformarea benevolă" a puterii sau scenariul unui regres naţional, provocat de criza demografică, alcoolismul şi fluxul masiv de migranţi. Centrul de Studii Strategice a prognozat, anul trecut, protestele izbucnite după alegerile parlamentare în Rusia, din cauza nemulţumirii clasei mijlocii, conform Publika.md.

Aflat la putere din anul 2000, în prezent, popularitatea lui Vladimir Putin este la cel mai scăzut nivel. Datele celui mai recent sondaj al Centrului arată că acţiunile preşedintelui sunt aprobate de 48 la sută dintre ruşi, faţă de 80 la sută, în 2008.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite