Expediţii pentru căutarea monştrilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

>> Deşi nu s-a putut dovedi existenţa lor, Yeti şi monstrul din Lochness au aceeaşi putere de atracţie asupra oamenilor . Pentru descoperirea fiinţelor legendare despre care s-au scris

>> Deşi nu s-a putut dovedi existenţa lor, Yeti şi monstrul din Lochness au aceeaşi putere de atracţie asupra oamenilor .

Pentru descoperirea fiinţelor legendare despre care s-au scris numeroase lucrări ori s-au realizat zeci de filme (vezi "Frankenstein" sau "Dracula"), în 2007, ca şi în alţi ani, au fost organizate expediţii în toată regula. Dar, ca şi în trecut, căutările au rămas fără răspuns. Acest fapt nu i-a descurajat însă pe aventurierii ce visează la existenţa reală a unor fiinţe fantastice.

În vremurile în care telefoanele mobile dotate cu aparat de fotografiat sau cu o cameră de luat vederi au devenit unul dintre principalele mijloace de comunicare, imaginile fiind transmise aproape instantaneu în orice colţ al lumii, cine ar mai putea crede în gigantul Om al zăpezilor, ori în deja celebrul monstru din Lochness?

"Căutătorul de fantome", o meserie la modă

Ei bine, realitatea "de pe teren" arată că lucrurile stau întocmai aşa: Bigfoot sau Godzilla, sirenele sau inorogii bântuie încă imaginaţia multor cercetători sau pasionaţi de viaţa fiinţelor fantastice, ce au intrat de mult în imaginarul popular. Alături de istoricii sau arheologii care au dat publicităţii rezultatele căutărilor de vestigii istorice, pe internet au apărut, în 2007, numeroase relatări despre expediţii organizate pentru descoperirea unor creaturi de poveste sau de filme horror.


Primele în acest sens au fost milenarele fantome. Faţă de 2006, anul acesta numărul de "căutători de strigoi" a crescut cu 30%.


Mai mult, a apărut chiar şi meseria de "prinzător de fantome", iar numărul celor ce au povestit că avut astfel de "întâlniri" spectaculoase a devenit mai mare în comparaţie cu anii trecuţi. Spre exemplu, în 2007, China a fost confruntată cu un adevărat "şuvoi" de relatări referitor la rendez-vous-uri de acest gen.


O clasificare alcătuită de specialiştii în domeniu arată că primul loc al celor mai căutate creaturi imaginare este deţinut de fantome, urmate de dragoni, vampiri, Omul zăpezilor, monstrul din Lochness, Godzilla, Chupacabra sau contele Dracula.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite