Noua Evita a Argentinei ţinteşte preşedinţia ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noua Evita a Argentinei ţinteşte preşedinţia ţării Cristina Fernández de Kirchner şi-a depus deja candidatura pentru alegerile prezidenţiale Prima doamnă argentiniană are

Noua Evita a Argentinei ţinteşte preşedinţia ţării Cristina Fernández de Kirchner şi-a depus deja candidatura pentru alegerile prezidenţiale

Prima doamnă argentiniană are ambiţii mari. Cu prilejul unui recent discurs, Cristina Fernández de Kirchner a anunţat că, dacă va deveni preşedinte, va "continua în aceeaşi direcţie" pe care a adoptat-o guvernul actual, în scopul reconstruirii statului.

Candidata şi-a demonstrat talentul oratoric, vorbind timp de trei sferturi de oră neîntrerupt în faţa a 2.000 de auditori din oraşul său natal, La Plata.

Preşedintele argentinian, Nestor Kirchner, a spus cândva: "<> - după cum a fost supranumit de presă, referitor la locul său de baştină, Patagonia - n.r. - ar putea să o lase în locul său pe <> ". Iată că acest lucru este pe cale să se întâmple.

Soţia sa, senatoarea Cristina Fernandez de Kirchner, şi-a lansat joi candidatura pentru a-i succeda, în urma alegerilor de la 28 octombrie a.c. Institutele de sondare a opiniei publice îi oferă între 46-48% din intenţiile de vot. Principalii ei rivali, fostul ministru al economiei, Roberto Lavagna, şi candidata de centru-stânga Elisa Carrio, sunt creditaţi fiecare cu 13% din intenţiile de vot.

"Clintonii Americii Latine"

Dacă predicţiile se verifică, soţia preşedintelui Nestor Kirchner ar deveni prima femeie-preşedinte al Argentinei aleasă în fruntea statului, în urma organizării de alegeri - la 55 de ani după dispariţia celei mai cunoscute prime doamne din istoria ţării, Eva Peron (Evita).

Isabella Peron, a treia soţie a lui Juan Peron, a primit, în 1974, titlul de preşedinte după moartea soţului ei, dar nu prin alegeri. Dacă ambele femei, Cristina şi Eva, aveau în comun gustul pentru "glamour, charismă şi instinct politic", asemănările dintre ele se opresc aici.

Evita avea origini modeste, nu avea studii şi şi-a pus popularitatea în slujba soţului său, Juan Peron. Cristina este avocat de formaţie, are deja o lungă carieră în spate, construită în paralel cu soţul, niciodată în umbra acestuia. Cristina şi Nestor Kirchner sunt consideraţi "Clintonii Americii Latine".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite