VIDEO Evacuaţi cu elicopterul din Machu Picchu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 2.000 de turişti au rămas blocaţi în rezervaţia istorică Machu Picchu din cauza ploilor diluviene ce au provocat inundaţii şi alunecări de teren.

O parte dintre ei au petrecut două zile în autocare, la o altitudine de peste 2.400 de metri, chiar lângă ruinele oraşului incaş, întrucât străzile peruane s-au transformat brusc în adevărate râuri de noroi.

Ieri, autorităţile locale au chemat în ajutor şase elicoptere militare şi turiştii au fost aduşi la baza muntelui, urmând să fie evacuaţi până la căderea serii din zona sinistrată.

Un reprezentant al companiei PeruRail - operator de transport feroviar care asigură legătura între rezervaţie şi lumea exterioară - a confirmat faptul că cel puţin câteva sute de turişti au stat aproape două zile în autocare, lângă ruinele de pe vârful muntelui. El a explicat că, din cauza ploilor, nici măcar elicopterele nu s-ar fi putut deplasa în siguranţă până acolo.

Ministrul peruan al Comerţului şi Turismului, Martin Perez, a informat agenţiile de presă că toţi cei 1.955 de turişti vor fi transportaţi astăzi cu elicopterele într-o zonă sigură, subliniind că persoanele în vârstă şi copiii vor avea prioritate.

Ploile diluviene din Peru au început de sâmbătă şi au produs un dezastru de proporţii în zona de sud-est a statului. O parte din calea ferată ce trece prin regiune a fost acoperită de ape, iar autorităţile au decretat stare de urgenţă.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite