Europenii, "jecmăniţi" la cumpărarea biletelor de avion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consumatorii europeni pot fi "jecmăniţi" atunci când încearcă să-şi achiziţioneze bilete de avion pe internet, afirmă reprezentanţi ai Comisiei Europene (CE). 58% din website-urile

Consumatorii europeni pot fi "jecmăniţi" atunci când încearcă să-şi achiziţioneze bilete de avion pe internet, afirmă reprezentanţi ai Comisiei Europene (CE). 58% din website-urile verificate de inspectorii comisiei afişau preţuri ce induc cumpărătorul în eroare, se arată într-un comunicat al CE.

În alte 49% din cazuri au fost identificaţi termeni incorecţi ai contractelor, respectiv traduceri greşite în limbi străine, lipsa traducerilor sau căsuţe bifate în prealabil pentru anumite servicii opţionale.

"Este inacceptabil faptul că unul din trei consumatori care doresc să rezerve un bilet de avion pe internet sunt <> sau induşi în eroare. Trebuie să vedem dovada îmbunătăţirii până la 1 mai anul viitor sau, în caz contrar, va trebui să intervenim", a declarat comisarul european pentru protecţia consumatorului, Meglena Kuneva.

Nereguli depistate în 13 ţări

În total, comisia a depistat încălcări în cazul a 137 din 386 website-uri verificate în septembrie anul trecut, în 13 ţări ale UE. Website-urile cu nereguli aparţin unui număr de 80 de companii aeriene, atât "nume mari", cât şi mai puţin cunoscute. Bruxelles-ul nu a publicat lista lor, din cauza restricţiilor legale din cele mai multe state europene, care nu permit dezvăluirea numelor companiilor aflate sub investigaţie.

Suedia şi Norvegia - ţară nemembră a UE - sunt singurele state care au furnizat listele companiilor cu nereguli. Potrivit EUObserver, acestea includ cea mai mare companie europeană low-cost, Ryanair, compania finlandeză Blue 1 şi Austrian Airlines.

Organizaţia europeană a consumatorilor BEUC a emis un comunicat de presă în care a salutat eforturile comisiei, dar spune că toate numele firmelor investigate trebuie făcute publice.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite