Europenii, îngrijoraţi pentru securitatea copţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miniştri europeni ai afacerilor Externe şi-au exprimat îngrijorarea, luni, faţă de securitatea creştinilor copţi din Egipt.


Şeful diplomaţiei britanice, William Hague şi omologul său german, Guido Westerwelle, s-au declarat „foarte îngrijoraţi" şi au calificat drept „inacceptabile" violenţele comise împotriva copţilor. Lor li s-a adăugat ministrul danez de Externe, Villy Sovendal.

Bilanţul violenţelor de duminică din Cairo a ajuns la 36 de morţi şi peste 320 de răniţi, informează postul de televiziune Al Arabiya, citând Ministerul Sănătăţii.

Copţii, care reprezintă 10 la sută din populaţia de 80 de milioane a Egiptului, au demonstrat duminică, la Cairo, iniţial paşnic, împotriva a ceea ce ei numesc atitudinea prea indulgentă a autorităţilor faţă de cei responsabili de o serie de atacuri anticreştine înregistrate în ultima perioadă împotriva unor lăcaşuri de cult.

Protestul a degenerat ulterior în ciocniri cu forţele de ordine în apropiere de sediul televiziunii de stat. Aceasta din urmă a prezentat imagini cu vehicule ale armatei care ardeau şi cu încăierări între protestatari şi forţele de ordine. Bilanţul anterior era de 24 de morţi şi 180 de răniţi.

Premierul Essam Sharaf a cerut egiptenilor să nu cadă pradă confruntărilor interreligioase. „Ceea ce se întâmplă nu sunt ciocniri între musulmani şi creştini, ci încercări de a provoca haos şi nemulţumire", a declarat premierul pe pagina sa de Facebook.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite