Europa renunţă la telefonul cu fir

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ţările UE, o locuinţă din patru are doar mobile Fenomenul este mai pronunţat în Europa de Est, iar Bruxelles-ul îl va folosi ca argument pentru a obţine scăderea preţurilor la

În ţările UE, o locuinţă din patru are doar mobile

Fenomenul este mai pronunţat în Europa de Est, iar Bruxelles-ul îl va folosi ca argument pentru a obţine scăderea preţurilor la aceste servicii.

Ancheta CE, realizată în 27.000 de locuinţe, din cele 27 de ţări UE, arată că vechiul telefon cu fir rămâne unicul mod de apelare pentru doar 21% din locuinţele bulgare, 20% din cele germane şi 18% din cele franceze.

Rata domiciliilor care nu mai folosesc telefonul fix, ci numai mobilul a depăşit-o, astfel, pe cea a locuinţelor care au numai linie de telefonie fixă şi nu au mobil, care este în medie de 14%.

Cei mai mulţi care au renunţat la telefonul fix sunt cehii (64%), urmaţi de finlandezi (61%). Renunţarea la fix este mai frecventă în estul UE, unde media este de 39%, faţă de 20% în cele 15 state ale vechii Europe.

România, peste medie

În România, 32% din locuinţe au şi telefon fix, şi telefon mobil (media europeană fiind de 57%), iar 15% folosesc numai telefonul fix. În schimb, în privinţa telefoniei mobile, România a sărit peste media europeană, cu 33% din locuinţe (circa o casă din trei) unde se foloseşte numai mobilul (faţă de 24% media UE).

Dar, tot în România, circa 20% din case sunt lipsite total de telefonie, în timp ce media europeană la acest capitol este de 3%.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite