Euronews: Scandalul din jurul lui Băsescu, departe de a se fi terminat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi preşedintele României a supravieţuit referendumului pentru demiterea lui, însă se preconizează că turbulenţele politice vor continua, scrie Euronews în ediţia sa online.

Televiziunea consemnează că "Traian Băsescu a supravieţuit scrutinului de duminică, deturnând efortul opozanţilor lui de a-l destitui din funcţie".

"Conservatorul Băsescu a fost suspendat din funcţie de guvernul de stânga condus de premierul Victor Ponta, fiind acuzat de depăşirea atribuţiilor lui", mai arată Euronews.

"O reacţie normală, într-o ţară normală, ar fi să demisioneze. Putem aminti, de exemplu, gestul lui de Gaulle din timpul referendumului din Franţa. Nu cred că Traian Băsescu va face acelaşi lucru", a spus analistul Stelian Tănase.

În relatarea sa, postul de televiziune spune că scandalul din jurul lui Traian Băsescu a paralizat elaborarea de politici şi a amplificat preocupările în ceea ce priveşte următorul ajutor financiar în valoare de cinci miliarde de euro pe care România urmează să-l primească de la FMI.

"Eforturile lui Ponta de a-l da jos pe preşedinte au atras critici din partea Uniunii Europene, care l-a acuzat de subminarea statului de drept şi intimidarea judecătorilor", mai scrie Euronews.

În concluzie, postul TV consemnează că unii analişti presimt că lupta politică e departe de final.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite