Estonienii fac focul cu banii scoşi din uz, după adoptarea euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bancnotelor scoase din circulaţie după aderarea la euro vor fi folosite de către estonieni pe post de combustibil pentru o centrală care asigură încălzirea unor cartiere ale capitalei Talin.

"Coroanele estoniene, retrase după aderarea la euro, sunt tăiate şi presate pentru a servi drept combustibil la o centrală de cogenerare care încălzeşte unele cartiere din Talin", a declarat marţi Rait Roosve, oficial al băncii centrale a Estoniei.

Roosve a arătat că nu există prea multe soluţii pentru utilizarea bancnotelor care nu mai sunt în circulaţie, informează Mediafax.

"Luni la prânz în Estonia erau în circulaţie 255 de milioane de euro şi o sumă uşor mai mică de coroane, echivalentă cu 250 milioane de euro", a declarat purtătorul de cuvânt al băncii centrale, Viljar Raask.

Monedele vor fi folosite pentru turnarea noilor monede estoniene în euro, confecţionate în prezent în Finlanda, sau vor fi vândute altor ţări.

Estonia, una din cele trei ţări baltice care a ieşit din spaţiul sovietic în 1991, a devenit la 1 ianuarie al 17-lea membru al zonei euro.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite