Eroul SUA din Irak, ucis de stres

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soldatul care a fost fotografiat în timp ce transporta un copil irakian spre o zonă securizată a murit din cauza unei supradoze de medicamente Războiul din Irak face noi victime în

Soldatul care a fost fotografiat în timp ce transporta un copil irakian spre o zonă securizată a murit din cauza unei supradoze de medicamente

Războiul din Irak face noi victime în rândul soldaţilor retraşi din activitate. Militarul Joseph Dwyer, a cărui poză a făcut înconjurul lumii în martie 2003, nu s-a putut detaşa de experienţele de pe câmpul de luptă după ce s-a întors acasă. Cu toate că a beneficiat de tratament de specialitate, eroul american nu s-a putut adapta la viaţa normală.

Se simţea permanent urmărit de irakieni, era mereu în gardă, gata să prevină un eventual atac şi avea halucinaţii cu bombe puse în mijlocul străzilor. Stările de depresie, insomnie şi anxietate au fost puse pe seama sindromului de stres posttraumatic de către doctorii din cadrul Centrului Medical pentru Probleme ale Veteranilor din Northpor.

În ultima perioadă, Dwyer folosea, pentru a adormi, un spray cu aerosol destinat curăţării computerului de praf. Ultima folosire i-a fost fatală.

Deşi a sunat un taxi pentru a se deplasa la spital, nu a mai avut destulă energie ca să deschidă uşa. Poliţia l-a găsit pe podea şi, cu toate că era coerent, a murit până să fie transportat la spital.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite