Erdogan cere ajutorul Germaniei pentru aderarea la UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a criticat sprijinul acordat de Berlin kurzilor din PKK, consideraţi terorişti de către Ankara, premierul turc a cerut sprijinul Germaniei pentru aderarea la Uniunea Europeană.

„Germania este ţara de la care aşteptăm cel mai mult sprijin", a declarat premierul turc, Recep Erdogan, referindu-se la aderarea Turciei la spaţiul comunitar. Declaraţia a fost făcută în cadrul vizitei pe care Erdogan o efectuează în Germania cu ocazia unor festivităţi care marchează 50 de ani de la semnarea acordului de muncă turco- german, document ce a permis unui număr important de turci să ajungă la muncă în Germania.

Erdogan le-a reamintit turcilor care trăiesc în Germania că trebuie să înveţe limba germană, dar a declarat că integrarea nu este un proces unilateral. „În urmă cu 50 de ani oamenii şi-au oferit nu numai forţa de muncă, ci şi toată bunăvoinţa", a declarat premierul turc, care a pledat pentru „o cultură a convieţuirii".

Prezentă la festivităţi, Angela Merkel a salutat integrarea reuşită a multor turci, dar a punctat şi problemele existente. Nivelul educaţiei este o chestiune unde lucurile trebuie îmbunătăţite, a precizat cancelarul german.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite