Erdogan: „O să se-nece în propriul sânge“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ameninţări extrem de dure ale premierului turc, Recep Tayip Erdogan împotriva rebelilor kurzi.

Prezent la înmormântarea a nouă soldaţi turci ucişi sâmbătă într-un atac al Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), şeful guvernului de la Ankara i-a avertizat pe rebelii kurzi că vor fi nimiciţi.

VIDEO Incursiunea turca împotriva rebelilor kurzi

VIDEO Înmormantarea soldatilor turci ucisi de rebelii kurzi

„O să se înece în propriul sânge",a tunat Erdogan. Furia verbală a premierului de la Ankara vine ca răspuns la avertismentul PKK, că niciun oraş turc nu va scăpa de atentatele rebelilor dacă Ankara continuă politica de confruntări militare. „Ankara ne conduce spre război.

Turcia nu e sinceră când spune că vrea să soluţioneze chestiunea kurdă, nici nu are gând de pace", a avertizat Ahmed Denis, şeful biroului de politică externă al PKK. Declaraţia lui Erdogan a fost însoţită şi de o ofensivă a armatei turce, împotriva rebelilor kurzi, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Soldaţii au pătruns 10 kilometri pe teritoriul Irakului, în provincia Erbil. Tirurile armatei turce au ucis cel puţin patru oameni. Printre victime se afla şi o adolescentă kurdă în vârstă de 15 ani. Mama şi fratele ei de doi ani au fost grav răniţi.

Aceasta a fost a doua oară în decurs de cinci zile când militarii turci au trecut graniţa cu Irakul pentru a contracara atacurile rebelilor kurzi . Autorităţile de la Ankara estimează că circa 2.000 de rebeli kurzi se refugiază în nordul Irakului. PKK, o grupare ce militează pentru autonomia regiunii kurde din sud-estul Turciei este considerată de Ankara o organizaţie teroristă. În ultimii 26 de ani, confruntările dintre rebeli şi armata turcă au dus la pierderea a peste 45.000 de vieţi.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite