VIDEO Episodul 14 din seria "Al Doilea Război Mondial, asa cum l-au văzut nemţii": Războiul de la Cercul Polar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un nou episod din seria documentarelor istorice inedite despre armata germană în cel de-Al Doilea Război Mondial va fi difuzat, începând de luni, pe site-ul adevarul.ro. De această dată, trupele Werchmahtului vor fi angajate într-o luptă dură cu un adversar imbatabil: vremea.

La 21 septembrie 1940, Adolf Hitler l-a însărcinat pe generalul Nikolaus von Falkenhorst cu elaborarea unui plan complet pentru desfăşurarea unei operaţiuni militare de ocupare a Norvegiei şi Danemarcei. În martie 1940 s-au intensificat semnalele unui atac iminent al britanicilor pe Coasta Norvegiei, Hitler grăbind operaţiunile de ocupare a celor două ţări nordice.

APASA PE IMAGINEA DE MAI JOS PENTRU A URMARI DOCUMENTARUL "RAZBOIUL DE LA CERCUL POLAR"


image

Data atacului asupra Norvegiei şi Danemarcei a fost stabilită pentru 9 aprilie, atunci fiind programată cea mai amplă acţiune de desant a armtei germane din Al Doilea Război Mondial: operaţiunea Weser. Dacă ocuparea Danemarcei s-a făcut fără prea mari probleme, nu acelaşi lucru s-a întâmplat în Norvegia.

Pentru aliaţi, frustrarea a fost deosebit de mare; cu doar o zi înainte de atacul Germaniei asupra celpor două ţari, Marea Britanie şi Franţa începuseră minarea apelor din apropierea coastelor Norvegiei.

Urmăreşte documentarul - „Războiul de la Cercul Polar" începând de luni 13 septembrie pe site-ul adevarul.ro.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite