Epidemie de holeră în Irak

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circa 4.000 de persoane sunt suspectate de a fi contractat boala, iar opt oameni au murit în regiunea autonomă Kurdistan Potrivit autorităţilor sanitare irakiene, există 2.000 de

Circa 4.000 de persoane sunt suspectate de a fi contractat boala, iar opt oameni au murit în regiunea autonomă Kurdistan

Potrivit autorităţilor sanitare irakiene, există 2.000 de suspecţi de holeră în oraşul Sulaimaniya şi 1.924 în Kirkuk. În regiunea semiautonomă Kurdistan a fost declarată starea de urgenţă pentru a preveni răspândirea infecţiei intestinale prin apă sau hrană.

"În Kurdistan ne vom confrunta cu o adevărată catastrofă din punct de vedere sanitar, în lipsa unui ajutor urgent din partea altor state şi din partea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Epidemia ar putea trece şi în alte provincii din nord şi ar putea ajunge chiar la Bagdad", a declarat pentru Reuters ministrul kurd al sănătăţii, Zairyan Othman. Oficialii OMS au declarat la Geneva că există două focare, unul în provincia kurdă Sulaimaniya, iar celălalt la Kirkuk, o provincie situată lângă Kurdistan, având un mare procent de populaţie kurdă.

În Sulaimaniya au fost închise barurile care serveau sucuri, iar restaurantele nu mai au voie să ofere legume, deoarece acestea sunt spălate cu apă poluată, a declarat Sherku Abdullah, directorul general al oficiului pentru sănătate din Sulaimaniya.

Oficialii irakieni au declarat că sursa de infecţie în Sulaimaniya pare a fi apa poluată din puţuri la care rezidenţii au fost nevoiţi să recurgă din cauza crizei de apă potabilă. În Kirkuk, ţevile de apă crăpate au permis contaminarea prin canalizare.

În Sulaimaniya a fost înfiinţată o echipă specială de intervenţie. Oficialii spun că aici există 35 de cazuri confirmate şi şapte decese, în timp ce un al optulea deces s-a înregistrat la Kirkuk, unde există 47 de cazuri confirmate.

Criza de apă potabilă este o problemă destul de obişnuită în nordul Irakului pe timpul verii. În timpul secetei, nivelul apei din puţuri scade şi este posibil ca apa să se amestece cu cea din canalizare.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite