Epidemie de West Nile la New York

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul oraşului New York a anunţat marţi că vor fi pulverizate pesticide la Manhattan pentru a reduce numărul ţânţarilor purtători ai virusului West Nile, o boală în plină recrudescenţă în acest an în Statele Unite, relatează AFP.

Prin intermediul unui comunicat, Departamentul Sănătăţii din oraş a anunţat că vor fi pulverizate pesticide vineri într-o parte din Central Park şi nord-vestul Manhattanului, zone în care "virusul West Nile este deosebit de activ cu o populaţie de ţânţari importantă şi/sau în creştere".

Autorităţile newyorkeze, care recurg periodic la astfel de acţiuni, precizează că acestea au o "concentraţie foarte mică" de pesticide şi "nu reprezintă niciun risc pentru sănătate când astfel de produse sunt folosite corect".

Ele recomandă totuşi populaţiei să rămână în interior în timpul desfăşurării acţiunii şi să nu lase afară lucruri sau jucării pentru copii.

De cele mai multe ori, virusul West Nile trece neobservat, dar el poate provoca simptome ce seamănă cu gripa şi, în cazuri rare, complicaţii precum meningita şi encefalita. Boala, care pentru moment nu are tratament, poate fi mortală.

Cel puţin 41 de persoane purtătoare ale virusului au murit în Statele Unite în această vară. În toată ţara au fost înregistrate 1.118 cazuri, dar 80 la sută dintre persoanele infectate nu prezintă niciun simptom.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite