Enrique Peńa Nieto dă asigurări că Mexicul ”nu se va reîntoarce la trecut'”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Enrique Peńa Nieto, câştigător al prezidenţialelor din Mexic, a respins luni ideea că revenirea la putere a Partidului Revoluţionar Instituţional (PRI), aflat la conducerea ţării în perioada 1929-2000, înseamnă 'reîntoarcerea la trecut', relatează AFP.

"Nu există reîntoarcere la trecut. PRI, din nou la guvernare, şi-a dovedit convingerile democratice. Cea mai mare provocare pentru PRI este să demonstreze eficienţă, obţinând rezultatele pe care societatea le cere", a declarat Peńa Nieto într-un interviu acordat agenţiilor internaţionale de presă.

Viitorul şef al statului a subliniat că în perioada campaniei electorale adversarii săi au încercat să-l discrediteze, asimilându-l cu politicienii corupţi sau cu vechii "caudillos" ai PRI. În opinia sa, ei au încercat să reinstaleze în "imaginarul colectiv" un "sentiment anti-PRI", făcând referire la un regim acuzat adeseori de autoritarism şi corupţie, scrie Agerpres.

"Evident însă, este un partid care şi-a menţinut prezenţa în mai multe state ale Mexicului. PRI a demonstrat că el crede în democraţie şi că punând în aplicare această democraţie pot fi obţinute rezultate în mod eficient", a mai afirmat Enrique Peńa Nieto.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite