Elicopterul israelian prăbuşit în România avusese o defecţiune tehnică cu o săptămână înainte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În prezent sunt investigate informaţii potrivit cărora acelaşi elicopter Sikorsky CH-53 care s-a prăbuşit în România avusese o defecţiune tehnică cu o săptămână înainte, în timpul unui zbor de antrenament.

Defecţiunea fusese remediată la acel moment şi încă nu este clar dacă prăbuşirea de la Fundata a avut legătură cu acest incident, relatează luni cotidianul israelian Jerusalem Post.

Un elicopter israelian de transport care participa la exerciţiul comun aerian româno-israelian Blue Sky 2010, a aterizat de urgenţă, la 18 iulie, în jurul orei 17.00, în zona localităţii Priboiu, din Dâmboviţa, după ce echipajul a sesizat o defecţiune la bord, care a fost ulterior remediată.

Echipa israeliană de anchetă care investighează accidentul de la Fundata s-a întors vineri în Israel şi a început să cerceteze epava recuperată de la locul accidentului.

Cutia neagră a elicopterului a fost recuperată la scurt timp după accident, dar este serios avariată şi nu se ştie dacă va putea furniza anchetatorilor informaţii cu privire la cauza accidentului.

Un elicopter CH-53 al armatei israeliene s-a prăbuşit la 26 iulie în Munţii Bucegi, în apropiere de Fundata, toţi cei şapte militari aflaţi la bord - şase israelieni şi unul român - pierzându-şi viaţa.

Ancheta israeliană înclină către posibilitatea erorii umane în accidentul de elicopter de la Fundata.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite