Elicopterul distrus în raidul împotriva lui bin Laden, restituit Statelor Unite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un purtător de cuvânt al Pentagonului a informat că epava elicopterului distrus în timpul raidului american care a condus la eliminarea lui Osama bin Laden a fost restituită de Pakistan şi se află în prezent în Statele Unite.

Elicopterul a fost utilizat în raidului aerian din 2 mai împotriva liderului al-Qaida, Osama bin Laden. Comandoul a distrus aparatul înainte de a pleca la bordul altui elicopter cu corpul lui bin Laden, însă coada acestuia a rămas intactă şi a fost recuperată de autorităţile pakistaneze.

"Carcasa elicopterului distrus în timpul operaţiunii împotriva lui bin Laden a fost restituită la sfârşitul săptămânii trecute şi se află în prezent în Statele Unite", a declarat purtătorul de cuvânt Dave Lapan.

Unele persoane bănuiau că elicopterul Blackhawk ar putea fi un model complet nou şi au exprimat temerea că tehnologia sa ar putea ajunge în mâinile aliaţilor chinezi ai Pakistanului. Ambasadorul pakistanez în SUA, Hussain Haqqani, a garantat că Pakistanul nu are nici o intenţie să divulge eventuale secrete ale epavei.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite