Elicopter turc, doborât de PKK

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gherilele PKK susţin că au doborât un elicopter turc de tip Cobra în cursul ciocnirilor ce au avut loc în ultimele zile în nordul Irakului. Incidentul s-ar fi petrecut lângă oraşul Zakhu,

Gherilele PKK susţin că au doborât un elicopter turc de tip Cobra în cursul ciocnirilor ce au avut loc în ultimele zile în nordul Irakului. Incidentul s-ar fi petrecut lângă oraşul Zakhu, în apropiere de graniţa turcă, după cum a declarat pentru Reuters Ahmed Danees, responsabil cu relaţiile externe al PKK (Partidul muncitorilor din Kurdistan). Informaţia nu a fost verificată din surse independente.

Danees a mai spus că gherilele kurde au omorât 22 de soldaţi turci, în ultimele zile, după ce Turcia a început o operaţiune de amploare în nordul Irakului. Informaţia a fost infirmată de comandamentul militar turc, care susţine că numărul victimelor se ridică la şapte. Secretarul de stat pentru apărare al SUA, Robert Gates, a îndemnat Turcia să scurteze pe cât posibil operaţiunea în nordul Irakului şi să încerce o reconciliere cu minoritatea kurdă.

Autorităţile turce acuză guvernul de la Bagdad de faptul că nu reuşeşte să împiedice PKK să folosească zona pentru a lansa atacuri asupra Turciei. Ministrul de externe irakian a avertizat că orice escaladare a operaţiunilor militare ale Turciei împotriva rebelilor kurzi ar putea destabiliza regiunea. SUA, UE şi Turcia consideră PKK organizaţie teroristă.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite