Eliberată printr-o "crimă de război"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Militarii columbieni s-au folosit ilegal de emblema Crucii Roşii când au eliberat-o pe ostatica Ingrid Betancourt din mâinile FARC Serviciile militare columbiene de spionaj au folosit

Militarii columbieni s-au folosit ilegal de emblema Crucii Roşii când au eliberat-o pe ostatica Ingrid Betancourt din mâinile FARC

Serviciile militare columbiene de spionaj au folosit emblema Crucii Roşii în recenta operaţiune de eliberare a ostaticilor deţinuţi de FARC, între care şi Ingrid Betancourt, susţine postul CNN. Folosirea acestui simbol poate fi considerată "o crimă de război", potrivit Convenţiei de la Geneva şi legislaţiei internaţionale umanitare.

Postul citat a avut acces la mai multe fotografii ale grupului de spionaj militar columbian care a condus operaţiunea de eliberare, puse la dispoziţie de o sursă militară confidenţială, în care se vede un bărbat ce poartă emblema organizaţiei internaţionale.

Convenţiile cu privire la folosirea simbolului "crucii" sunt foarte stricte, o folosire incorectă a acestuia atrăgând după sine sancţiuni. Potrivit expertului Mark Ellis, director executiv al asociaţiei IBA, care grupează 16.000 de avocaţi din 180 de ţări, s-ar putea considera că a fost vorba de "o crimă de război".

Ingrid Betancourt şi alţi 14 ostatici ai FARC au fost eliberaţi la 2 iulie de armata columbiană. Operaţiunea a fost considerată un succes al guvernului columbian.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite