Elefanţii, interzişi pe străzile din Bombay

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bombay, capitala financiară a Indiei, a decis interzicerea prezenţei elefanţilor pe străzi. După 18 luni de campanie intensă, activiştii pentru drepturile animalelor speră că acesta este

Bombay, capitala financiară a Indiei, a decis interzicerea prezenţei elefanţilor pe străzi. După 18 luni de campanie intensă, activiştii pentru drepturile animalelor speră că acesta este doar începutul.

Elefanţii sunt veneraţi în India, fiind consideraţi manifestări ale zeului Ganesh. Mulţi profită, însă, de dragostea indienilor faţă de aceste animale, şi îi închiriază pentru nunţi şi alte ceremonii religioase sau îi folosesc la cerşit. La presiunea organizaţiilor ce protejează necuvântătoarele, autorităţile din Maharashtra, statul a cărei capitală este Bombay, au decis că plimbarea elefanţilor pe străzile poluate şi supraaglomerate reprezintă un act de cruzime.

Cei care vor încălca legea vor fi amendaţi, iar elefanţii vor fi confiscaţi şi duşi într-un loc special amenajat pentru ei, în afara oraşului. Campania a fost sprijinită şi de actori de la Bollywood, care au fost, deseori, colegi cu elefanţii pe platourile de filmare.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite