Egiptenii au făcut noi descoperiri: au regăsit pereţii marelui Sfinx

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cercetătorii egipteni au anunţat ieri că au descoperit, în platoul Giza, un nou perete menit să protejeze Sfinxul de furtunile de nisip.

Peretele a fost găsit de o echipă de arheologi egipteni, care lucrau în apropierea templului dinastiei a patra a Regelui Khafre. Conform vechilor scrieri egiptene, peretele a fost construit în anii 1400-1390 înainte de Hristos. Acest perete nou descoperit are o lungime de 132 de metri şi este o continuare a peretelui din partea de nord a Sfinxului, care a fost descoperit în trecut.

Noi descoperiri în Egipt

Construcţia este compusă din două părţi: peretele care leagă partea de sud cu partea de nord, lung de 86 de metri şi înalt de 75 de centimetri şi peretele care leagă partea de vest cu cea de est, lung de 46 de metri şi înalt de 90 de centimetri.

„Credeam că există un perete doar în partea de nord a Sfinxului, deoarece acolo se găsise o porţiune înaltă de trei metri şi lungă de 12 metri. Această teorie a fost însă infirmată datorită noilor descoperiri. Cercetările vor continua, pentru a putea scoate la iveală toate secretele care sunt ascunse sub aceste nisipuri“, au spus arheologii.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite