VIDEO UPDATE Egipt: Mubarak, condamnat la închisoare pe viață

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak a fost condamnat sâmbătă la închisoare pe viaţă, pentru uciderea a aproape 850 de manifestanţi în timpul revoltei care a dus la înlăturarea sa de la putere în 2011, relatează AFP și CNN.

UPDATE 17.01 Fostului dictator Hosni Mubarak i s-a făcut rău  și a fost transportat la spitalul închisorii. Acesta a refuzat să intre în celulă.

UPDATE 15.29 Hosni Mubarak a refuzat, plângând, să părăsească elicopterul care l-a transportat de la tribunal la închisoarea din Tora. Declarația a fost făcută de un oficial din serviciile de securitate, relevă AFP.

„Plângea şi nu voia să părăsească elicopterul. Membri ai securităţii au fost nevoiţi să-l convingă să coboare", a precizat oficialul respectiv.

UPDATE 13.51 După încheierea şedinţei de judecată, Mubarak, care până în prezent era în arest preventiv la un spital militar, a fost transferat de la tribunal spre închisoarea din Tora, o suburbie situată la sud de Cairo, relevă AFP.

UPDATE 13.34 Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak va înainta apel la sentinţa de condamnare la închisoare pe viaţă, transmite AFP.

UPDATE 12.00 Cei şase foşti oficiali de rang înalt din serviciile de securitate judecaţi în acelaşi dosar cu Hosni Mubarak au fost achitați, transmit agențiile internaționale de presă.

UPDATE 11.50 La aflarea verdictului, mai multe persoane aflate în fața tribunalului au început să protesteze.

UPDATE 11.45 Faptele de corupţie de care erau acuzaţi fiii fostului preşedinte egiptean Hosni Mubarak, Alaa şi Gamal, s-au prescris, a anunţat sâmbătă preşedintele tribunalului care i-a judecat, relatează AFP.

UPDATE 11.38 Fostul ministru egiptean de Interne Habib el-Adli a fost condamnat sâmbătă la închisoare pe viaţă, pentru uciderea unor manifestanţi în timpul revoltei din 2011 care a dus la înlăturarea preşedintelui Hosni Mubarak de la putere, a anunţat preşedintele tribunalului, citat de AFP.

UPDATE 11.35 În sala de judecată, rudele victimelor au sărit la bătaie, după aflarea verdictului, transmit agențiile internaționale de presă.

Citește aici mai multe despre confruntările din sala de judecată și vezi video

UPDATE 11.29 Hosni Mubarak a fost condamnat la închisoare pe viață, transmite CNN.

UPDATE 10.58 Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak a fost adus sâmbătă dimineaţă cu elicopterul la tribunal, unde va fi pronunţat verdictul în procesul său pentru uciderea unor manifestanţi şi corupţie, relatează AFP.

Fiii fostului preşedinte egiptean Hosni Mubarak, Alaa şi Gamal, au sosit sâmbătă dimineaţă la tribunal, unde urmează să fie pronunţat verdictul în procesul în care sunt judecaţi alături de tatăl lor, a anunţat agenţia oficială Mena, citată de AFP.

Fostul ministru de Interne Habib el-Adli şi şase foşti oficiali de rang înalt din serviciile de securitate, de asemenea judecaţi, au sosit şi ei la tribunal, a adăugat agenţia, notează Mediafax.

Fostul preşedinte este aşteptat din moment în moment, a precizat Mena. Aflat în arest preventiv la un spital militar din apropiere de Cairo, el urmează să fie adus cu elicopterul.

Tribunalul urmează să anunţe dacă fostul preşedinte este găsit vinovat de moartea a aproape 850 de manifestanţi în timpul revoltei populare care a dus la înlăturarea sa de la putere anul trecut.

Adli şi cei şase foşti colaboratori ai săi sunt judecaţi din acelaşi motiv. Alaa şi Gamal Mubarak sunt judecaţi pentru corupţie, acuzaţie care îl vizează şi pe tatăl lor.Hosni Mubarak este primul dintre liderii înlăturaţi de la putere de „Primăvara arabă" care compare personal în faţa judecătorilor.

Acuzarea ceruse pedeapsa cu moartea pentru Hosni Mubarak. Fostul președinte al Egiptului a pledat nevinovat.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite